Meniu Închide

Cine suntem

Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România, inițiază, dezvoltă și stimulează inovația socială, educațională și schimbul de bune practici, la nivel local, regional și global.

Federația părinților și aparținătorilor legali din România

Educația nu se face doar în sala de clasă, în bancă sau de la catedră, educația este un proces din care copiii învață în orice moment, în orice condiții și de la oricine. Noi, toți, avem rolul de “profesor” în educația copiilor. De aceea, prin această Federație, ne propunem să ne asociem, fiecare cu rolul pe care îl are, pentru ca împreună să contribuim în mod eficient la educația copiilor noștri.

FePal reunește o nouă generație de părinți implicați, activi și angajați în identificarea de soluții pentru accesul egal al tuturor copiilor la o educație de calitate.

Reprezentarea autentică a părinților și aparținătorilor legali din România

Scopul Federației este mobilizarea și reprezentarea autentică a părinților și aparținătorilor legali, care au copii în sistemul preuniversitar din România, de la nivel local până la nivel internațional.

Manifest FePAL 2020

Împreună pentru educație

Susținem un parteneriat real elevi-profesori-părinți, bazat pe participare, respect și profesionalism.

Părinți informați - părinți activi

Campanii de informare cu privire la cadrul legislativ, drepturi și obligații ale părinților, elevilor, cadrelor didactice, autorităților publice din domeniu; dezvoltarea formelor asociative ale părinților; căi de acțiune….

Finanțare pentru școli

Acțiuni ale părinților pentru obținerea finanțării necesare funcționării școlilor, din partea autorităților: reparații, săli de clasă și grupuri sanitare curate, laboratoare de specialitate, consumabile la clasa etc.

Manuale revizuite pe bănci

Demersuri pentru ca începutul anului școlar 2020-2021 să aibă loc cu manualele adaptate prezentului pe bănci, planul cadru să fie revizuit pentru gimnaziu și elaborat pentru liceu, structură coerentă și eficientă pentru Evaluarea națională.

Echitate pentru formarea claselor

Susținerea unui sistem transparent de înscriere în învățământul preuniversitar, a unui proces echitabil de formare a claselor pregătitoare și alocare a cadrelor didactice.

Suport

Ajutăm la formarea unei noi asociații de părinți și a altor proiecte pentru copii.
Spijinim rezolvarea situațiilor care au legătură cu educația copiilor.
Punem la dispoziție unelte care să ajute la îmbunătățirea calității educației.
Oferim suport legal pentru rezolvarea conflictelor apărute în școli.

Membrii

Ajută-ne să creăm o mișcare autentică

Vino alături de Federație pentru a te implica în mod autentic ca părinte, asociație sau companie, în dezvoltarea copiilor din sistemul preuniversitar din România.