Meniu Închide

TRAINING – Implicarea civică a asociațiilor de părinți și a asociațiilor de elevi

4-5 decembrie 2021, online – Zoom, 12:00 – 18:00

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu comunitatea Parintii cer Schimbare si FePAL (Federatia Parintilor) vă adresează invitația de a participa la trainingul dedicat implicarii civice a asociatiilor de părinți și elevi.

Evenimentul are loc online, prin intermediul aplicației Zoom. Participarea la training este gratuită.

Link înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddm4_1qJZOiGOsLHl_hjbj6YiOJbIiMN8IF-NDvP40PMu5_w/viewform

În acest nou program Asociația “Ține de Noi” își propune să facă o intervenție directă legată de abilitatea unor actori foarte importanți în crearea de politici publice la nivel național – elevii și părinții – crescându-le motivația, cunoștințele de politici publice și implicarea.

Avem în vedere transferul de cunoștințe, schimbul de bune practici, precum și sudarea unor legături instituționale între federațiile de părinți și cele ale elevilor, mai ales că cele din urmă au câștigat în ultima perioadă în maturitate și au obținut rezultate concrete la nivel național.

Decizia în educație ar avea foarte mult de castigat dacă acești doi reprezentanți ai unor actori importanți în educație ar coopera și ar deveni nu doar mai vocali, cat și mai eficienți în intervențiile pe proiectele de lege.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a doua zile, 4-5 decembrie.

Link înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddm4_1qJZOiGOsLHl_hjbj6YiOJbIiMN8IF-NDvP40PMu5_w/viewform

Moderator: Andreea Sava

Agenda

Ziua 1: 4 decembrie
12:00 – 15:00 Academia de Advocacy – Corina Dragomirescu
15:00 – 15:15 Pauză
15:15 – 18:00 Șerban Iosifescu

Ziua 2: 5 decembrie
12:00 – 14:30 Anca Tîrcă
14:30 – 15:00 Pauză
15:00 – 17:00 Alexandru Manda (Societatea Academică din România)

Toți actorii din sistemul educațional sunt invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, studenți, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.

Participarea în cadrul acestui training este gratuită.

Organizatorii își propun să încurajeze și să consolideze dialogul dintre principalii actori interesați de sistemul educațional și să faciliteze promovarea modelelor de bune practici.

În ultimii cinci ani, sub diverse forme organizatorice, cu sprijinul altor asociații, am organizat numeroase evenimente care abordează subiectul educației, reunind un număr de peste 7000 de actori relevanți în educație: profesori, reprezentanți ai sindicatelor, directori, reprezentanți ai Ministerul Educației și agenților din subordine, precum și o serie de persoane publice implicate în deciziile privind sistemul de învățământ, dintre care și Președintele României și Ministrul Educației.